Det melder politiet i Nordland i en pressemelding klokken 19.10.

Politiet fikk melding klokken 16.00 om en alvorlig trafikkulykke i Steigentunellen. En traktor med henger er blitt påkjørt bakfra av en utenlandsk registrert bil, omtrent midt inne i tunellen. Begge de involverte kjøretøyene kjørte i retning E6.

– Det er seks voksne personer involvert i ulykken, en person satt i traktoren og fem personer satt i bilen. Fire er bekreftet omkommet av helsepersonell på stedet. Alle de fire omkomne satt i personbilen, sier operasjonsleder Tommy Bech i pressemeldingen.

I tillegg er to personer skadd, og er blitt fraktet med luftambulanse til Nordlandssykehuset. Politiet jobber med å avklare identitet på de som satt i den utenlandskregistrerte personbilen.

Ulykkesgruppen til Statens Vegvesen er på vei til stedet og Statens havarikommisjon er varslet. Tunellen vil fortsette å være stengt i noen timer fremover, mens det gjøres nødvendige undersøkelser og skadestedet ryddes.

Vegtrafikksentralen skriver på Twitter at veien tidligst kan åpnes igjen 22.30.

Steigentunnelen går fra E6 nord for Bodø inn mot Steigen kommune og administrasjonssenteret Leinesfjord. Den er drøyt 8 kilometer lang og ble åpnet i 1990.