– Kongen vil gjøre tilpasninger i sitt program fremover, av hensyn til sin alder. Dette vil innebære en varig reduksjon i antall og omfang av aktiviteter kongen deltar på. Det vil også gjøres praktiske tilrettelegginger i gjennomføringen av hans offisielle aktivitet, opplyser Kongehuset.

Kong Harald fikk i mars operert inn hjerteregulator ved Rikshospitalet i Oslo etter å ha blitt syk på ferie i Malaysia. Han har siden vært sykmeldt. I starten av april ble sykemeldingen forlenget med to uker, fram til 22. april.

– Hans Majestet Kongen er glad for å være tilbake og gjenoppta sitt virke, opplyser Kongehuset.

Innlagt på sykehus i Malaysia

Mandag har kongen holdt audiens med forsvarssjef Eirik Kristoffersen, sjef for Brigade Nord, brigader Terje Bruøygard, og nestkommanderende i Forsvarsstaben, kontreadmiral Bjørn-Erik Marthinsen.

Kronprins Haakon har fungert som regent mens kongen har vært sykmeldt.

Kong Harald ble syk da han og dronning Sonja i februar var på privat ferie på øygruppen Langkawi i Andamanhavet, rundt 30 kilometer vest for det malaysiske fastlandet. 27. februar opplyste Kongehuset at kongen var innlagt på sykehus i Malaysia på grunn av en infeksjon.

Har fått pacemaker

Her fikk han operert inn en midlertidig pacemaker før han 3. mars reiste hjem til Norge med et medisinsk evakueringsfly fra Forsvaret. Vel hjemme fikk han operert inn en permanent pacemaker ved Rikshospitalet, og han ble utskrevet herfra 14. mars.

Også tidligere i vinter var kongen sykmeldt. 31. januar ble han sykmeldt som følge av en luftveisinfeksjon. Han var da tilbake i jobb 5. februar.

Kongen feiret 87 år 21. februar.