Rosenborg og Viking tjuvstarter den første eliteserierunden mandag. Klokken 14.30 skal lagene i aksjon på Lerkendal, og skal vi tro yr.no , blir det ni grader og sol når alvoret omsider går i gang.

Det står i sterk kontrast til de fleste andre arenaer ballen skal rulle etter påskehelgen.

Det sureste været får trolig HamKam som tar imot Sandefjord i fire grader og regn. Nedbør og omkring fem grader er ventet for Lillestrøm og Stabæk som møter henholdsvis Strømsgodset og Odd.

Sarpsborg møter Bodø/Glimt, og tilskuerne må tåle nedbør også der.

I Ålesund meldes gradestokken å være helt opp mot tolv grader og overskyet når AaFKs oppgjør mot Vålerenga sparkes i gang.

Brann spås av mange å være med i toppen av årets sesong. De åpner sesongen i et kjent klima på hjemmebane med ni grader og regn. Ifølge Yr er det ventet at det blir kampen som får mest nedbør. Branns kamp mot Haugesund spilles klokken 19.15 mandag og avslutter den første eliteserierunden.

Tromsø – Molde blir etter all sannsynlighet den eneste kampen med solskinn klokken 17. Det er meldt fem-seks grader og skyfri himmel, men vertene kan nok ikke vente seg helt problemfrie timer mot de regjerende mesterne.