Siktedes advokat er Erling Kristoffersen Malm sier til NTB at mannen har samtykket til fengsling, men at han ikke erkjenner straffskyld.

Hans klient ble pågrepet fredag morgen, to dager etter funnet av avdøde. Lørdag ble han fremstilt for varetektsfengsling, siktet for grov kroppsskade med døden til følge.

Politiet fikk medhold i fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud, hvorav to uker i fullstendig isolasjon.

– Han samtykket til fire uker, slik at politiet kan gjøre jobben sin. Ut over det er det for tidlig for meg å si noe, sier Malm.

Kan anke isolasjon

Malm utelukker ikke at vilkårene for fengslingen kan bli påanket.

– Fullstendig isolasjon er strenge vilkår. Han motsatte seg det. Det er ikke tatt stilling til om restriksjonene skal påankes, sier Malm.

Ifølge politiet kjente den pågrepne og avdøde hverandre fra før.

Siktedes forsvarer ønsker ikke å kommentere den opplysningen.

Politiet fikk melding onsdag om at en mann i 60-årene var funnet død i sitt eget hjem i Narvik sentrum.

– På bakgrunn av observasjoner på stedet ble dødsfallet kategorisert som mistenkelig, og politiet innledet teknisk og taktisk etterforskning, opplyser politiadvokat Anders Jæger ved Nordland politidistrikt i en pressemelding søndag.

En foreløpig obduksjonsrapport viser at avdøde hadde skader etter vold. Politiet ønsker av hensyn til etterforskningen ikke å si noe om dødsårsak eller -tidspunkt.

Sett 15. april

Etter at avdøde ble funnet, opplyste politiet til Fremover at han kan ha vært «død i en tid». Nå sier politiet at de vil ha kontakt med mulige vitner som har gjort observasjoner de tenker kan ha betydning for politiet, i området Oscarsborg/Amfi Bolagsgata i tidsrommet 15. april fra klokken 12:30 og påfølgende dager.

– VI har opplysninger om at avdøde ble sett i live i midten av april, sier Jæger til NTB.

Politiet ønsker å finne ut om dette var siste tidspunktet avdøde ble observert i live.

– Videre ønsker vi kontakt med andre som har opplysninger. Vi er interessert i alt som kan være av betydning for denne alvorlige saken, sier Jæger.

Politiadvokaten sier det er satt inn store ressurser i etterforskningen. Det lokale politiet får både bistand fra Kripos, og taktisk og teknisk bistand fra fagenheter i Nordland politidistrikt.