Det opplyser kommuneoverlege Rolv-Jørgen Bredesen i en pressemelding.

– Vi oppfordrer alle til å registrere positivt resultat i Remin. Dette for at kommunen skal kunne ha en oversikt over smittesituasjonen i kommunen. Det er mulig å registrere for andre, for eksempel på vegne av barn. Dersom du ikke kan registrere i Remin, varsle legekontoret per telefon (750 15 100), skriver Bredesen.

Fastlegen kan ikke kontakte alle som har positiv test. Men Bredesen forsikrer han helsevesenet vil følge opp uvaksinerte pasienter og dem som får symptomer på alvorlig koronasykdom.

– Har du korona med høy feber, tungpust eller andre symptomer på et alvorlig forløp? I så fall ber vi om at du kontakter legekontoret direkte på telefon, understreker han.

– For pasienter som har færre enn tre vaksinedoser, må det tas PCR- test. Dette for at du senere kan få registrert sykdommen ved behov for koronapass. Dersom du får positiv test, kan du gi beskjed til andre gjennom smittestopp-appen. Da får man vite om man kan ha vært utsatt for smitte, og får råd om hva man skal gjøre. Slik kan appen forhindre at enda flere blir syke. Appen gir ikke informasjon om hvem som er smittet. Kommunen får heller ikke beskjed, så det er viktig at du i tillegg registrerer deg i remin.