Det framgår i en pressemelding fra kommunen, hvor det også påpekes at det på grunnn av de nye smittevernstiltakene blir hjemmekontor for alle ansatte i Brønnøy kommune som har mulighet til det fra og med onsdag.

– Dette medfører at det vil være lite ansatte tilstede på rådhuset og det vil da ikke bli mulig å ta imot besøk av kunder. Barneverntjenesten tar imot besøkende etter avtale, skriver kommunen.

Vaksinering

Brønnøy kommune vil følge regjeringens anbefaling og øker vaksinekapasiteten slik at alle over 45 år blir vaksinert innen 15.januar. Ansatte i skoler og barnehager med nær elevkontakt vil prioriteres.

– Den enkelte må selv bestille time via bestillingssystemet remin. Det legges fortløpende ut timer der når vi har fått klarlagt kapasiteten, skriver kommunen.

Den enkelte må også passe på at det har gått minimum 4 ½ måned siden dose 2.

Brønnøy kommune oppfordrer alle som av ulike årsaker ikke har tatt vaksinen til å bestille seg time.

Siste vaksineringsdag før jul blir onsdag 15.12, mens første vaksineringsdag etter jul bli onsdag 05.01.

– Kommunen inngår samarbeid med Apotek 1 om vaksinering. Dette vil tre i kraft fra og med uke 1. Vi kommer tilbake med nærmere informasjon om dette, melder kommunen.

Stenger kinoen

Brønnøy kommune ber om at alle følger regjeringens anbefalinger ved å utsette eller avlyse organiserte idrettsaktiviteter for voksne som foregår innendørs. I tillegg anbefaler myndighetene at alle arrangementer i tilknytning til organiserte aktiviteter – både utendørs og innendørs – avlyses eller utsettes.

Kinoen stenger i første omgang ut året. Alle forestillinger som er lagt ut og solgt billetter til, vil bli kansellert og refundert i løpet av dagene som kommer.

Flytter skoledager

Skolene og barnehagene er på gult nivå fra torsdag førstkommende og til og med 11. januar 2022.

– Vi gjør endringer i skoleruta ved at de to skoledagene nest uke flyttes til vårhalvåret, slik at siste skoledag før jul er fredag 17.12. Vi kommer tilbake til hvordan disse dagene skal gjennomføres etter dialog med den enkelte skole og samarbeidsutvalgene. Av bemanningshensyn kan det bli aktuelt å permittere noen elever på slutten av dagen i morgen for å omstrukturere til gult nivå, skriver kommunen,

Tidligere vedtak om tidligere stenging av SFO og barnehager opprettholdes til 11. januar 2021.