Første episode av serien ble sendt onsdag kveld, og den er også å se i sin helhet på NRKs videostrømmetjeneste. Den handler om en uføretrygdet mann med filippinsk kone og deres sønn, som ikke kommer seg hjem fra Filippinene.

– De har havna i ren fattigdom, har ikke penger til å reise og ingen vil hjelpe dem. Bør, kan og vil vi hjelpe dem?, sa Tore Strømøy til Journalisten. Selv karakteriserer den erfarne programlederen «Ingen elsker Bamsegutt» som "en historie om hvordan det er å være ressurssvak i velferdsstaten Norge".

I serien er det snakk om Spleis, og Strømøy får beskjed fra arbeidsgiveren NRKs etikkredaktør at han ikke kan fronte en slik innsamling. En advokat gjør det mens kamera ruller, uten det helt store resultatet.

Seerne lot seg imidlertid røre av «Bamsegutt»-dokumentaren, og flere ulike Spleiser ble satt i gang samme kveld av privatpersoner. Torsdag morgen var den største av dem oppe i et innsamlet beløp på nær 1,2 millioner kroner, gitt av 4.800 bidragsytere. En annen er oppe i 116.300 kroner.