Blir de ikke enige innen midnatt, kan tusenvis bli tatt ut i streik. Hvis det skjer, rammes særlig byggevarebutikker, dagligvarebutikker og taxfreebutikker.

I 22.10-tiden mandag kveld pågår meklingen fortsatt, får NTB opplyst. Det hender at mekling i lønnsoppgjør fortsetter på overtid. Hva som er status i meklingen, er hemmelig.

Hvis meklingen ikke fører fram, sier Parat at virksomheter som Byggmakker, XL-Bygg, Løvenskiold/Maxbo, Montér, Gustav Pedersen og Optimera vil rammes av streik.

HK Norge varsler at de kommer til å ta ut sine medlemmer hos Travel Retail Norway på flyplassene i Oslo, Bergen og Trondheim. Dermed vil taxfreesalget kunne stenge på disse flyplassene.

For Negotias del kommer medlemmer i byggevarebedriften Gausdal Landhandleri og Imperial Brands til å tas ut.

Meklingen hos riksmekler Mats Wilhelm Ruland startet søndag klokken 10. Meklingen skjer som følge av at HK den 11. april brøt forhandlingene om fornyelse av tariffavtalen i Landsoverenskomsten med Virke.

– Vi har brukt tiden godt fra forhandlingene ble brutt 11. april, slik at vi stiller godt forberedt til konstruktive forhandlinger innenfor rammen av frontfaget, sier Virke-direktør Bernt G. Apeland.

I tillegg til mekling om fornyelse av Landsoverenskomsten med bransjeavtaler, mekles det også om Kontoroverenskomsten og Lederoverenskomsten, samt Funksjonæravtalene og tilhørende avtaler.