I et leserbrev skriver Gunder Strømberg i Tverrpolitisk liste i Sømna om ordfører Hans Gunnar Holand (Sp) og opposisjonsleder Andrine Solli Oppegaard (Ap), som begge har uttrykt tillit til kommunedirektør Arne Johansen. Strømberg stiller spørsmål ved de to politikernes habilitet siden de, med hans ord, «inviteres av og deltar på elgjakt med kommunedirektøren.»

BAnett har forelagt Strømbergs beskrivelse for ordfører Hans Gunnar Holand (Sp) og opposisjonsleder Andrine Solli Oppegaard (Ap).

Deltatt i to år

Holand sier han har gått på elgjakt i 35 år og deltatt på en rekke forskjellige vald og jaktlag gjennom disse årene.

– I 2022 og 2020 har jeg deltatt på et jaktlag hvor kommunedirektør Arne Johansen er jaktleder. Henholdsvis tre og fire dager. Det har jeg vært åpen på hele veien. Der deltar jeg som jeger på lik linje med alle andre og betaler min andel og alle andre kostnader for meg selv. Det er et leievald, så det er ingen av oss som eier det eller som har invitert meg med på gjestebasis, redegjør Holand, som sier man finner sånne forbindelser i små lokalsamfunn.

– Som ordfører vurderer jeg min tillit til kommunedirektøren til enhver tid ut fra at jeg er ordfører, uansett hva Strømberg måtte mene.

Ble invitert med

Arbeiderpartiets gruppeleder Andrine Solli Oppegaard skriver følgende om jaktlagsdeltakelsen til BAnett:

– Jeg kan bekrefte at jeg har vært invitert med på elgjakt der kommunedirektøren var vaktleder og var med som driver en helg i 2021. Vi var vel en gruppe på åtte personer som deltok. Jeg er av den oppfatning at det må mer sosial omgang til før min habilitet står i fare.

– Det må mere sosial omgang til før min habilitet står i fare, mener Arbeiderpartiets Andrine Solli Oppegaard. Foto: Bård Pedersen