Dokumentarfilmfestivalen rakk også å gå av stabelen som den siste festivalen i hovedstaden før landet ble stengt ned 12. mars 2020. Nå i 2022 arrangeres festivalen 28. februar til 6. mars på Vega Scene og Vika kino i Oslo, etter å ha blitt arrangert heldigitalt i fjor.

Årets åpningsfilm er «Ascension», som er Oscar-nominert sammen med danske «Flukt» – som åpnet festivalen i fjor, og det blir verdenspremiere på den norske filmen «Store små mennesker».

Det loves en rekke høydepunkter på programmet, som består av norske og internasjonale dokumentarfilmer, foredrag, samtaler, debatter, introduksjoner, regissørmøter, teaterforestillinger og en kunstutstilling.

På menyen står et konkurranseprogram for norsk dokumentarfilm og et for beste internasjonale menneskerettighetsfilm. I tillegg er det et bredt program av norske og internasjonale filmer utenfor konkurranse.

Ukraina og Russland vil prege festivalen, med gjester som sjefredaktøren i den russiske nyhetskanalen Dozhd, Tikhon Dzyadko, som snakker om det å være journalist i Russland, mens Tor Bukkvoll og Julie Wilhelmsen samtaler etter visningen av « Trenches » – som omhandler livet i skyttergravene i Øst-Ukraina.

Ellers loves filmer viet ekteskapsdrama fra landbygda i Iran, kidnapping av barnebruder i Vietnam, demokratikamp i Belarus og Hongkong, kvinnekamp i Egypt og El Salvador, klimakamp fra innsiden av Extinction Rebellion, statueriving i sørstatenes USA, kamp for pressefrihet i Russland og for urfolksrettigheter i Norge og Sverige, søken etter kjærlighet på Tinder, og forsøk på å sette verdensrekord på arkadespill.