Hittil i januar er det registrert 98 tilfeller i kommunen, i alt 78 av disse har vært tilknyttet utbrudd på skolene. Det opplyser ordfører Britt Helstad i en pressemelding.

«Da smittetallene begynte å stige i Norge etter jul, var vi forberedt på at et utbrudd av covid-19 også vil komme til vår kommune. Det gikk bare en uke før vi fikk de første smittetilfellene. Når dette først skulle skje oss, kunne det ikke ha passet bedre i forhold til vaksinering, der vi nettopp har vaksinert det meste av befolkningen med 2. eller 3 dose. På den måten er befolkningen godt beskyttet mot smitte, noe som også viser seg ved at ingen har blitt alvorlig syke.», skriver Helstad på kommunens nettside.

Det opplyses også på kommunens nettsider at Bindal kommune vil få tildelt en større andel hurtigtester fra uke 5, og fortløpende utover til i første omgang uke 8. Disse hurtigtestene kan folk få utlevert ved: Coop marked Terråk, Coop marked Bindalseidet, og ved Joker Bogen.

Les mer om hurtigtest-utdeling i Bindal her.

«Selv om Omikron er den varianten som er observert i vår kommune og gir mildere sykdom, kan det at ingen har blitt alvorlig syke også ha en sammenheng med at mange her i Bindal er vaksinert. Jeg setter stor pris på at befolkningen har vært flinke til å la seg vaksinere.», skriver Helstad.

Hun ser en minkende tendens i smittetallene denne uka.

«Jeg har forståelse for at noen er lei og andre er engstelige, og ikke ønsker å få sykdommen, derfor er det viktig at vi som kan, lar oss vaksinere og at vi ved positiv covid-test overholder isolasjon for å unngå at så mange blir smittet.», skriver hun.

Ordføreren mener bindalingene fortjener ros for hvordan de har forholdt seg under hele pandemien.

– Og så håper jeg at vi holder ut noen uker til. Jeg oppfordrer alle til å følge med på nasjonale oppdateringer på helsenorge.no og på Bindal kommunes hjemmeside, da det ofte kommer nye strategier for testing og karantene. Til slutt vil jeg takke alle som jobber i skole, barnehage, helse og administrasjon for jobben dere har gjort, for å håndtere smitten og holde hjulene i gang de siste ukene, skriver Helstad.