Endelig kunne vi feire grunnlovsdagen sammen igjen, og for en fin dag det ble! Sola skinte fra blå himmel, norske flagg vaiet i vinden, og folk kom i sin fineste skrud for å gå i tog og for å ha en trivelig stund i Bindalshallen. På grunn av det berømte viruset, har det ikke blitt feiret 17. mai i den nye hallen før, så det var mange grunner for å smile denne dagen.

Toget startet i sentrum og gikk oppover til Bindal helsetun. Der ble det en stopp for å spille og synge for beboerne, før toget fortsatte til Bindalshallen. I løpet av dagen var det mange som kom innom for en matbit, kaker, is, brus og kaffe, og for å dele dagen sammen med resten av bygda. Barna lekte seg med sekkeløp, potetløp og erteposekasting i skolegården.

Fra scenen sjarmerte barnehagen med sine sanger, og rosarussen presenterte sine russenavn. Birk Engelsen Skarstad, Asbjørn Nilsen og Romund Bangstad bidro med fine rytmer på sine perkusjonsinstrumenter, før det ble tale for dagen. Amalie Busch Næsvold og Rikke Øren Helstad fra elevrådet ved Terråk skole snakket om å være takknemlig for at mennene på Eidsvoll laget Norges grunnlov i 1814, spesielt i en tid da vi ser at demokrati og frihet ikke er en selvfølge.

Takknemlighet er nok det vi sitter igjen med etter denne dagen. Takknemlighet for den fine kommunen og bygda vår, for korpset som alltid stiller opp, for dugnadsånden, for barnelatter, og ikke minst for å få lov til å feire 17. mai sammen igjen.