Som vanlig er vi i Brønnøyspeiderne allerede i full gang med høstsemesteret. Vi startet opp med stand på Torghattmessa, så har vi hatt møter for alle de forskjellige enhetene, Oppdagere som går i 1. og 2. klasse, Stifinnere som går i 3. og 4. klasse, Vandrere 5. til 9. klasse, Rovere fra 10. klasse og opp til 25 år og de Makalaluse, som er i alle aldre og som alle kjenner til.

Denne helga har de Makalause hatt lørdagskafé med underholdning, loddsalg og masse god mat på Kefas (menighetshuset og Speiderhuset).

Og så har 15 vandrere vært på hengekøyetur ved Storvatn/Opsjøvannet. Der har speiderne en stor gapahuk, kanoer, bålplass, båthus og masse flotte store trær til å feste mange hengekøyer i. Det ble en flott tur med bla. Kanopadling, bading og grilling. Natta ble i kaldeste laget for de fleste, knappe +2 grader blir vi ikke varme av. Men alle «sto han av».

I år har oppstarten vært litt treg i forhold til nye medlemmer, særlig den alle yngste enheten, oppdagerne. Så vi ønsker at vi blir nedrente av 1. og 2.-klassinger neste tirsdag når den gjengen har nytt møte. Men også i de andre aldersgruppene har vi selvfølgelig plass til flere slik vi alltid har.

I en tid hvor det er krig i Europa, miljøvern er viktig, mange barn og unge får symptomer på stress og andre psykiske vansker, mange barn og unge er ensomme, natur opplevelser er viktige og det er viktig at vi tar del i samfunnet vi lever i, så mener vi speideren er noe av det mer positive barn og ungdom kan ta del i. Vi har en speiderlov som har 7 paragrafer,:

1.    En speider er åpen for Gud

2.    En speider er en god venn

3.    En speider kjenner og tar vare på naturen

4.    En speider er til å stole på

5.    En speider er nøysom

6.    En speider arbeider for fred.

7.    En speider tar ansvar og viser vei.

1. paragraf hvor en speider er åpen for Gud betyr ikke at våre medlemmer trenger å ha en kristen tro, akkurat nå venter vi veldig på at UDI får behandlet vår søknad om utveksling med Sri Lanka for Sharmilan, en speider vi har kjent i flere år. (Han og vi skulle ha hatt svar i april!) Sharmilan som skal komme er hindu. Speiderens slagord for tiden er at rundt våre leirbål er det plass til alle. Men vi er hører til Brønnøy menighet og ønsker å lære våre speidere de basale ting som hører til vår kristne tro.

Kirsten Østergård

Brønnøyspeiderne

Tor Helge har fått utenlandsk besøk på Torghattmessa Foto: Brønnøyspeiderne
De Makalause opptrer med sang på sin lørdagskafé på Kefas, Sigurd er solist. Foto: Brønnøyspeiderne
Under den første koronarunden kjøpte vi hengekøyer slik at vi kunne ha turer sammen på en trygg måte, nå brukte vi hengekøyene igjen. Foto: Brønnøyspeiderne
Simon og Maria padler søndag formiddag. Foto: Brønnøyspeiderne
Selv etter to grader om natta, ønsket mange å bade neste dag. Foto: Brønnøyspeiderne
Vi har samarbeid med flere fra Ukraina, Misha og Liza var med på tur for første gang og gleder seg til neste tur, de fikk til og med oppfylt drømmen om å se nordlyset! Foto: Brønnøyspeiderne