De rundt 20 nye aksjonærene investerer til sammen over én milliard euro. Dette verdsetter Visma til 19 milliarder euro, 214 milliarder kroner etter dagens valutakurs, Blant de nye aksjonærene Altaroc, Jane Street, NPS og NYC Retirement System, skriver Visma i en pressemelding.

I tillegg vil flere eksisterende aksjonærer, inkludert majoritetseier eierfondet Hg, øke sine netto investeringer i selskapet.

– Vi er stolte over å motta denne nye tillitserklæringen fra Hg og andre ledende investorer i en transaksjon som bekrefter vår fantastiske utvikling og positive utsikter. Visma leverer de digitale verktøyene som virksomheter trenger for å drive effektivt, innovere og forbli konkurransedyktige, sier konsernsjef Merete Hverven i Visma.

Etter fradrag for den rentebærende gjelden i selskapet på 29 milliarder kroner betyr det at Vismas egenkapitalverdi settes til 187 milliarder kroner, skriver Finansavisen. Det er bare Equinor og DNB som er mer verdt enn det på Oslo Børs.

Visma er i dag det største privateide programvareselskapet i Europa. Konsernet har virksomhet i 28 land og har flere enn 15.000 ansatte.