Ifølge dommen fra Trøndelag tingrett kom mannen i juni i år hjem fra arbeid, sovnet på sofaen og ble etter hvert vekket av sin samboer.

Sistnevnte fikk det til å «svartne for ham», og det oppsto en krangel der mannen ble voldelig. Han skal ha knust en gjenstand, slått og dyttet kvinnen, og dunket hodet hennes i gulvet. Mannen bet også kvinnen flere steder og rev ut en piercing.

«Fornærmede ble påført smerter, sår og blåmerker, hvorav bitesårene var så dype at hun måtte behandles med antibiotika», står det i dommen.

Episoden skjedde kun uker etter at han i tingretten ble dømt til ett års fengsel for en annen voldsepisode mot samboeren. Dommen ble anket og redusert til åtte måneders fengsel i lagmannsretten.

Tingretten mener imidlertid at det i den nye saken er skjerpende at han ikke har tatt lærdom av dommen i mai. De anser det ikke som formildende «at volden har foranledning i en krangel i et dysfunksjonelt samboerskap».

Derfor ilegger de mannen en fengselsstraff på 90 dager.

«Dette blir en fellesstraff med den tidligere dommen fra lagmannsretten, som dermed blir på til sammen elleve måneder. Av dette er det gjort fradrag på 144 dager, ettersom mannen har vært i politiets varetekt siden episoden i juni», står det i dommen.