Kommuneoverlege Sinne Simony Marken opplyser på Vega kommunes nettsider torsdag morgen at det er påvist en positiv hurtigtest for koronasmitte på en elev ved Vega skole.

– Eleven er husstandskontakt til en annen smittet og er «fanget opp» ved daglig selvtesting. Eleven er vaksinert mot covid. Skoleklassen eleven går i, samt deler av klassen under (dem eleven har hatt samme fag med eller hatt nærkontakt med) testes med selvtest i dag. Vi har vært på skolen og utført testing på de elever som var til stede i de pågjeldende klasser. Alle negative. De som ikke var på skolen i dag får tilbud om å hente selvtester på legekontoret. Alle nærkontakter skal observere egen helsetilstand de neste 10 dagene og ha lav terskel for å ta kontakt med legekontoret for ny test, skriver Marken.

Uvaksinerte lærere som har hatt kontakt med eleven bør også teste seg ved selvtest, ifølge kommuneoverlegen.

– Positive selvtester rapporteres uten forsinkelse til legekontor eller legevakt på kveld. Vi oppfordrer alle til å holde seg hjemme om man er syk, være nøye med hånd og hoste hygiene samt ta kontakt med legekontoret for testing ved symptomer eller hvis man er definert som nærkontakt, skriver Marken.

Hun opplyser til BAnett at PCR-testen som ble tatt tirsdag på pasient med positiv hurtigtest også er positiv.

– Dette gjelder pasienten vi ikke kjenner smittekilden til, sier Marken.