Vanskelige forhold ga dårlig tempo og rytme i Zürich-regnet, men på tampen kjørte Glimt tungt for seier. Fredrik Sjøvold kom til en stor sjanse, og i siste sekund skjøt Albert Grønbæk i innsiden av stolpen og ut.

Det var paniske minutter i Glimt-leiren da kampen nærmet seg en halvtime spilt. Først misset keeper Nikita Haikin totalt på en inngripen langt ute i egen boks, men Zan Celar ble forstyrret i skuddøyeblikket og blåste ballen høyt over.

Like etter nikket Brede Moe unna et frispark på strek, og ren akrobatikk fra Faris Pemi Moumbagna reddet Glimt på corneren som fulgte. Kameruneren fikk inn et vellykket saksespark etter å ha erstattet en skadd Runar Espejord fem minutter tidligere.

Røft

Patrick Berg sto for Bodø/Glimts farligste sjanse før pause. Han knallet til fra distanse, og kun en sterk redning sendte ballen over tverrliggeren.

Regnskyllet tiltok i oppgjørets siste halvtime og forverret allerede elendige baneforhold. Gressteppet bar tydelig preg av at det nylig ble arrangert en festival der.

Lugano holder til i det sørlige Sveits, men må spille europacupkamper på Letzigrund stadion i Zürich. Årsaken er at klubbens arena ikke oppfyller Uefa-kravene.

Brugge neste

Glimt deltar i sitt tredje strake puljespill i Europa. I 2021/22-sesongen tok nordlendingene seg helt til kvartfinale i conferenceligaen.

Det endte 1-1 mellom «norske» Brugge og Besiktas i den andre kampen i Glimts gruppe. Hans Vanaken ga de belgiske vertene ledelsen i det 77. minutt, men Cenk Tosun rakk å fikse utligningen.

Brugge trenes av Ronny Deila. Torsdag startet han med Hugo Vetlesen på midtbanen og holdt landslagskometen Antonio Nusa utenfor troppen.

Nå venter to hjemmekamper på Bodø/Glimt i Europa. De er mot Brugge (5/10) og Besiktas (26/10).