Festivalsjef Helene Aalborg opplyser i en pressemelding at det har blitt jobbet målrettet med å få et bredt, internasjonalt program:

– Film er elsket over hele verden, og for feminismen er de internasjonale perspektivene grunnleggende. Derfor er det viktig for oss å kunne vise frem filmer fra andre deler av verden, samtidig som vi skal ha en solid forankring i Norden, sier hun.

Åpningsfilm blir indiske «Ladies Only» (2021), som vant pris ved Berlinalen og ikke tidligere har vært å se i Norge. Regissør Rebana Liz John vil være til stede når dokumentaren om en togreise i Mumbai, i en togvogn reservert kvinnelige passasjerer, blir å se.

Andre titler er «Babysitter» (2022) fra Canada, beskrevet som en absurd wokekomedie, den ukrainske dokumentaren «The Earth Is Blue As An Orange» (2020), som utforsker rollen kunst kan spille for mennesker i krevende omstendigheter, og «Women on Both Sides of the Camera» (2021), om iranske kvinners deltagelse i og fremstilling på film.

I etterkant av filmene «Trond Giske – Makta rår» (2021) og «Tystnaden i Sápmi», som handler om henholdsvis varsling og ukultur i norsk politikk og de sjokkerende overgrepene i Tysfjord, blir det panelsamtaler.

Femfilm setter også opp fem kortfilmprogrammer med filmer fra hele verden.