Mener butikksjefene må tjene mer

Forbundsleder mener butikksjefene tjener for lite.
Nyheter

Fagorganisasjonen Lederne mener omdømmet til de som jobber i butikk må opp, og forbundsleder Jan Olav Brekke i organisasjonen forteller Dagligvarehandelen at lønnsøkning må til:

- Butikksjefer er bedriftsledere med ansvar for en omsetning på titalls millioner og mange ansatte. De framheves i enhver festtale. Derfor er det leit at denne gruppen taper lønnskampen. Ansvaret må gjenspeiles på lønnsslippen, sier Brekke til fagbladet.

Ifølge hans tall har lønnsutviklingen til de butikkansatte de siste årene steget, mens lederne har sakket akterut. Brekke advarer butikkledere mot å knytte for mye av lønnen til resultatutviklingen.

- Faren med å øke fokuset på bonusordninger, er at det kan komme inn uforutsette hendelser som går direkte over bonusen til butikksjefene. Det er ofte ytre hendelser som butikksjefen ikke kan påvirker, påpeker Brekke og viser til et eksempel med en butikksjef som mistet bonusen da kjøle- og fryseanlegget gikk i stykker før jul.

Brekke mener butikksjefer må kunne leve av grunnlønnen sin og viser til at butikksjefer i varehandelen hadde en snittlønn på 442.903 kroner i 2012.

Se på bildene hva lokale butikksjefer tjente i 2012 ifølge ligningstallene.