«Fra et hotell til et annet»

Fredag fikk Thon Hotell overrekt edderdunsdyner fra Utværet Lånan. – Dette er bare starten på et godt samarbeid.
Nyheter

Det er et resultat av samarbeidsprosjektet mellom Thon Hotell i Brønnøysund og Utværet Lånan.

– Vi vil at våre kunder skal få en smak av verdensarven, sier Solveig Svendsen, direktør på Thon hotell.

Hun forteller de vil heve kvaliteten, være mer lokal ved å trekke ting inn i hotellet.

– På Lånan holder de hotell for ærfuglene, så kommer dunen hit til Thon. Det er et godt samspill allerede der - fra et hotell til et annet.

Dynene vil være på hotellets suiter fra 1. desember.

– De skal allerede i utgangspunktet være oppgraderte rom, så det ligger en prisforskjell der. Men det skal vises tydelig hvorfor det er slikt og hva som kommer med prisen, forteller Svendsen.


Gi smakebiter

Partene har hatt en lang dialog mellom seg. Hildegunn Nordum fra Lånan forteller det startet under en reiselivskonferanse i fjor høst.

– Det var et ønske om å bruke verdensarven flere plasser. Gi en smakebit på det vi har. Dynene er håndlaget, de blir eksklusive, det er mye kultur og historie involvert, forteller Nordum.

Hun er veldig glad for dette samarbeidet.

– Folk får vite om oss tidligere. Det er en gammel kultur, den vil dø ut om vi ikke tar vare på den. Thon hjelper oss med å fortsette, sier Nordum.


Temarom
Thon skal ikke bare ha dyner fra Lånan, de skal dekorere rommet med Utværet Lånan som tema.

– Vi får fire dyner nå først, så det blir to rom i første omgang. Vi vil også ha barneboken «Eli og Emriks eventyrlige sommer på Lånan» på rommet, det vil ligge små poser med ærdun på sengen og veggene vil ha bilder og minner fra Lånan, forteller Svendsen.

– Det skal ikke være tvil om at teamet er dunvær.

Thon vil gi noe ekstra og mer eksotisk til sine kunder.

– Det er en lojalitetshilsning til de gjestene som ligger her oftest. Vi vil det skal være mer enn bare et hotellrom, det skal være en opplevelse.