90 minutter fra 10. juni

Hurtigruten har datofestet liggetid-utvidelsen i Brønnøysund, og arrangerer ny utflukt til Toft.

Første båt ut MS "Nordkapp" blir den første hurtigruten som skal ligge 90 minutter i Brønnøysund.  Foto: Glenn Anders Hermstad

Ny utflukt I forbindelse med økt liggetid vil Hurtigruten tilby opplevelsesturer for turistene om bord ut til Norsk Havbrukssenter på Toft.  Foto: Jøran Horn

Nyheter

Hurtigruten har bestemt, og har fått godkjenning fra Nordland fylke, berørte havner og Samferdselsdepartementet, til å framskynde anløp av Brønnøysund med 30 minutter. Endringen trer i kraft fra 10.juni i Brønnøysund, og betyr at Hurtigruten blir liggende i Brønnøysund i 90 minutter - mot 60 minutter i dag. Hurtigrututen opplyser i en pressemelding at dette og flere andre justeringer gir selskapet muligheten til å tilby enda flere opplevelser i Nordland.

Som et ledd i dette lanseres blant annet besøk ved Norsk Havbrukssenter på Toft som en ny opplevelsesutflukt fra Hurtigruten. Dette skal ha vært etterspurt og ønsket av Hurtigrutens gjester.

"Turen starter med buss fra Brønnøysund og en bysightseeing før vi krysser den fantastiske Brønnøysund bro og fortsetter til Toft og Norsk Havbrukssenter. Her vil du lære om oppdrett og miljøet rundt oppdrettsanleggene. Her får du møte laksen, se hva den spiser og hvordan den lever. Du får selv delta i foringen, og lære om moderne havbruk. Senteret tilbyr gjestene undervannskamera, en smak av laks og dyktige guider som tar deg med rundt på visningsanlegget.", skriver Hurtigruten om sin nye utflukt.