Smekkfullt på messen

Det ble rene Justin Bieber-stemningen i Sømnahallen da MGP Jr.-vinnerne Marcus og Martinus Gunnarsen fra Trofors gjestet Sømnamessen lørdag.
Nyheter

Hallen var fylt til randen av fornøyde messegjester fra hele Sør-Helgeland, og messegeneral Tove Buskerud kunne allerede tidlig på ettermiddagen konstatere at årets messe har blitt en suksess for arrangørene i Sømna hornmusikk.

- Det har vært fint tilsig med folk hele dagen, og det er gjort en veldig god jobb med å skaffe utstillere - alle standene er fylt. Arrangementsmessig har alt gått veldig bra, så vi må si oss kjempefornøyd med messen, sier Buskerud.

Ivrige autografjegere

Det gode været, og glatte veier mellom Brønnøysund og Sømna, kunne nok fort blitt en uheldig kombinasjon for messen, men Buskerud registrerer at folk likevel har funnet veien til Vik.

- Det passet veldig bra for utstillerne vi har ute, og det virker ikke som om det har satt en demper på besøket. Jeg har sett veldig mange brønnøyværinger her i dag, og det er veldig artig. Hyggelig at folk tar turen til oss, sier hun.

Ettermiddagens høydepunkt, i alle fall for de yngste messegjengerne, var en opptreden fra MGP Jr.-vinnerne Marcus og Martinus Gunnarsen fra Trofors. Unguttene sjarmerte publikum i senk, og signerte villig autografer etter sin opptreden på scenen. Da var det kø helt ut til parkeringsplassen med ivrige autografjegere, kanskje spesielt på jentesiden.

Fornøyde utstillere

Utstillerne BAnett kom i prat med virket også svært fornøyd med messen så langt. Erik Thomassen hadde reist til Sømna fra Ytterøy i Levanger for å selge husflidsartikler - som han har laget sammen med kona.

- Dette er en veldig koselig messe, og det har vært bra med folk. Jeg savner ompa ompa-musikken (Sømna hornmusikk, journ.anm.) fra i går, og håper de kommer tilbake og spiller mer. Det er artig å se at et bygdesamfunn greier å ha kultur, sier Thomassen.

Øivind Johansen driver musikkforretning og nettbutikk i Namsos. Han og medarbeider Ken Skjærvik mente Sømnamessen ga mersmak.

- Dette er en fin måte å få vist oss frem på. Dette er første gangen vi er her i Sømna, men slik det ser ut nå så kommer vi nok tilbake, sier Johansen.