Andel av Polaris Media solgt til Sverige

Nyheter

I dag ble det kjent at Schibsted selger sin eierpost på 36,3 prosent i Polaris Media. Aksjene spres over fire forskjellige eiere, deriblant tre svenske medieselskaper.

- Det har vært usikkerhet knyttet til Schibsteds aksjepost i flere år så vi er veldig glade for at dette nå er avklart, sier konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media til adressa.no.

Svenske eiere

Salget av aksjene er akseptert av Medietilsynet. Det betyr at 28,8 prosent av aksjene sendes over svenskegrensen.Norrköpings Tidningars Media AB blir størst av de nye eierne. Det svenske medieselskapet kjøper 14,4 prosent. Nya Wermlands-Tidningens Aktiebolag og Helsingborgs Dagblad AB kjøper seg inn med 7,2 prosent hver.

Den siste posten, på 7,5 prosent, overtas av Franklin Enterprises. Dette er en internasjonal finansiell investor.Måtte selge

Bakteppet for salget ligger i etableringen av Media Norge, eierselskapet for Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad og Finn.no, i 2009.

Her er Schibsted største eier med 80,4 prosent av aksjene. Denne etableringen førte til et vedtak fra Medietilsynet om et tvunget nedsalg av Schibsteds eierandel i det som den gang var selskapene Adresseavisen og Harstad Tidende Gruppen (nå Polaris Media).