Viktig anbudsseier

Torghatten ASA ruller videre. Nå har datterselskapet Sørlandsruta vunnet et anbud verdt 700-800 millioner kroner.

Dette ville ikke vært mulig uten medvirkning fra Torghatten-konsernet

Erik Abramsen, adm. dir. Sørlandsruta AS

  Foto: Bård Pedersen

Fakta

Sørlandsruta AS

Nyheter

Konsernet melder i dag at busselskapet Sørlandsruta AS har vunnet et åpent anbud på kollektivtrafikktjenester i Mandal, Lindesnes og Lista, som selskapet selv betjener i dag. Sørlandsruta hadde konkurranse fra fire andre selskaper i anbudet. Den nye kontrakten med Agder Kollektivtrafikk, som gjelder fra 1. juli 2012, ble tegnet mandag.

Dette betyr ti nye år med busstrafikk i Vest-Agder for Sørlandsruta, som antar at kontrakten vil generere inntakter på 700-800 millioner kroner. Dette betyr også at selskapet må investere i 40 nye busser før oppstarten på den nye kontraktsperioden.

Administrerende direktør Erik Abramsen i Sørlandsruta er svært fornøyd med å ha vunnet kontrakten, som han beskriver som et være eller ikke være for selskapet.

- Dette ville ikke vært mulig uten medvirkning fra Torghatten-konsernet og lojaliteten fra de ansatte i Sørlandsruta, sier Abramsen i en pressemelding.

Styreleder Roger Granheim, som også er visekonsernsjef i Torghatten ASA, ser et stort potensial for videre vekst i Sørlandsruta etter hvert som nye anbud legges ut i Agder og Rogaland.

- Sørlandsruta på kort tid har opparbeidet seg viktig kompetanse i anbudsmarkedet, og prestasjonene hittil har dokumentert selskapets evne til å tjene penger i et presset marked, fastslår Granheim.