Trenger ny "Marit"

Eierne leter etter ny driver av Kafe Fiskarheimen på "Himmelblå"-øya Ylvingen.

  Foto: Lillemor Hestvik

  Foto: LILLEMOR HESTVIK

  Foto: LILLEMOR HESTVIK

  Foto: Liv Ask/NRK

Fakta:

Fiskarheimen

Nyheter

I sommer var det brønnøyværingen Stig Angel Benjaminsen som gjorde som "Marit" i "Himmelblå, og drev kafeen på Ylvingen. Benjaminsen skal ha takket nei til å bli medeier i bedriften, og dermed er eierne av kafebygningen nå på leting etter en ny driver til Norges mest kjente kafé på TV.

- Vi har prøvd å få ham inn på eiersiden, men det har han nå takket nei til. Det beklager vi, for Stig Angel er en likanes kar og han har gjordt det bra på Ylvingen. Men sånn er det, og det må vi bare finne oss i, sier Ellef Ellegård.

Vil ha lokale folk

"Himmelblå" har i alle fall skapt interesse for øya og kafeen. Et snitt på drøyt 1,1 millioner mennesker så hver episode av serien som var sentrert rundt kafédriveren Marit.

Eierne er opptatt av at det skal være folk fra stedet som skal drive kafeen. Til sommeren skal stedet utvides med overnattingstilbud.

- Det vi ser etter er noen lokale folk som kan bo på stedet og konsentrere seg om driften mens de er der. Det er også viktig at vedkommende er med på eiersiden. Vi skal bruke fem millioner kroner der, og da er det viktig at den som skal jobbe der har interesse av å sikre driften, sier Ellegård.

Butikk?

Han oppfordrer nå interesserte i å ta kontakt.

- Vi er allerede delvis i forhandlinger, men vi er åpne for andre interesserte. Det må være noen som er villige til å satse litt, sier Ellegård.

Hva som skjer med butikklokalene på Ylvingen, er foreløpig usikkert. Benjaminsens kone, Cathrine Pettersen som selv er fra Ylvingen, sa i sommer at hun ville starte opp butikkdrift på sommers tid i lokalene.

- Hva vi vil bruke de rommene til er ennå ikke bestemt, sier Ellegård.