Vil vise klipp fra ny film

Manusforfatter og produsent Kathrine Haugen skal presentere klipp fra sin nye film "Kehilan kommer hjem" for filminteresserte lofotværinger.

  Foto: Olav T. Søla

  Foto: Hege Sæthre Lind

  Foto: Olav T. Søla

  Foto: Olav T. Søla

Nyheter

Haugen er gjestelærer ved Nordland kunst- og filmskole, og holder for tiden kurs i manusutvikling for andreårsstudenter. I den forbindelse har filmskolen invitert filminteresserte i Kabelvåg i Lofoten til arrangementet "Å lage spillefilm i Nordland" på onsdag.

Etablerte selskap

Her vil Kathrine Haugen vise klipp fra filmen "Kehilan kommer hjem". Hun vil fortelle hvordan hun arbeider som manusforfatter og produsent for å kunne realisere spillefilmer fra nordområdene.

Kathrine Haugen er som kjent en av manusforfatterene bak TV-suksessen "Himmelblå". Hun stiftet i april 2010 produksjonsselskapet Filimo Film AS, som har base i Brønnøysund. Haugen har som intensjon å produsere originalmanus med handling lagt til Nord-Norge. Selskapet ønsker å samarbeide med uteksaminerte studenter fra Nordland kunst- og filmfagskole.

Mange fra filmskolen

Sommeren 2010 produserte selskapet sin første film "Kehilan kommer hjem", en spillefilm med handling i et ridemiljø på Sør-Helgeland. I filmen møter man Ida (15), som er moteblogger og byjente. Hun flytter med foreldrene til et lite gårdsbruk i Sømna kommune, og hater den nye tilværelsen fra første stund. Men så møter hun hesten Kehilan og livet får plutselig et nytt innhold.Filmen er nå i postproduksjon og forventes å ha premiere på nyåret 2011.

Store deler av filmstaben har bakgrunn fra Nordland kunst- og filmfagskole. Regissør Anders Øvergaard (23) gikk ut av skolen i 2009, mens Olav Søla, Sakaris Fridi Stora og flere andre har filmutdanning fra samme skole. Lyddesigner Håvard Sethre har lydarbeidet på filmen, og han er også gjestelærer i Kabelvåg. Filmen er en såkalt dugnadsfilm som er produsert utenfor det offisielle støtteapparatet for film i Norge.