Fugl i propellen

Widerøe-fly måtte avbryte takeoff søndag kveld.
Nyheter

Det var under takeoff på Sandnessjøen lufthavn, Stokka søndag kveld at rute 715 på tur fra Bodø til Sandnessjøen kjørte inn i en fugl.

Flyet hadde akkurat lettet fra bakken da fuglen havnet i propellen, og ifølge Widerøe valgte dermed piloten å lande flyet igjen.

- Vi har konservative regler for dette. Kjører man inn i en fugl rett rett etter take-off, så skal maskinen landes og inspiseres, sier kommunikasjonssjef Richard Kongsteien i Widerøe til banett.no.

Det ble funnet fuglefjær på rullebanen og dermed ble en mekaniker hentet ned med fly fra Bodø for å sjekke flyet.

- Flyet kan ikke fly videre før det er kontrollert og kvittert ut av en mekaniker. Og ettersom vi ikke hadde noen stasjonert på Stokka, så måtte vi få en flydd inn fra Bodø, sier Kongsteien.

Dermed ble 14 passasjerer sittende i godt over to timer og vente på å fly videre til Brønnøysund. Mekanikeren fant ikke noen skader på flyet, så han fikk signert ut flyet slik at du kunne dra videre.

Rute 715 landet i Brønnøysund klokken 01.18 natt til mandag, to timer og 13 minutter etter ruten.

God info

Kongsteien understreker at mannskapet var nøye med å informere om hvorfor man måtte gjøre vendereis.

- Kapteinen forklarte hva som hadde skjedd og hvorfor flyet måtte snu.

- Var det noen som opplevde dette som dramatisk?

- Alt som ikke er etter planen kan nok oppleves som dramatisk blant passasjerene, men dette handler om god informasjon slik at folk skjøner hva som har skjedd. Der har vi vært nøye i dette tilfellet, sier Kongsteien.

At flyet ble så kraftig forsinket, beklager Kongsteien.

- Det er ikke morsomt. Vi ligger i verdenstoppen på punktlighet, men vi skal ikke være punktlig på bekostning av sikkerheten, slår Kongsteien fast.