Skapte debatt

Nyheten om at Coop Prix hadde åpent til klokken 18.00 på pinseaften vakte stor oppmerksomhet og førte til heftig debatt på BAnett. Kjøpmann Sigleif Mork ved Rema 1000 mener han ble misforstått.

  Foto: Jakob Priésner

Nyheter

- Hovedbudskapet mitt var at vi må følge norsk lov. I alle år har det vært slik at butikkene skal stenge tidligere på pinseaften. Da synes jeg det er synd at vi som har fulgt loven blir satt i et dårlig lys, slik det ble framstilt i mange av debattinnleggene, sier kjøpmann Sigleif Mork ved Rema 1000.

Butikksjef May-Wenche Solvold ved Coop Prix på Salhus har beklaget at de holdt åpent pinseaften til klokken 18.00 i et debattinnlegg.

- Først vil jeg på vegne av meg selv i hvert fall, få beklage på det sterkeste at vi ved Prix(ene) hadde åpent to timer lenger enn hva loven sier. Dette er ikke noe vi med vilje har gjort for å tråkke på noen av de andre, det er viktig for meg å ha sagt, skriver hun.

Ansvarlig redaktør Anita Gustavsen valgte å stenge debatten mandag ettermiddag på grunn av usaklige innlegg.

- I denne debatten har det kommet mange saklige og skikkelig bearbeidede innlegg, men fordi noen bruker dette forumet til å være sjikanerende, valgte jeg som ansvarlig redaktør å stenge det, sier Gustavsen.

Ansvarlig redaktør har også vært inne og slettet flere innlegg underveis, men valgte å stoppe hele debatten da usaklighetene fortsatte.

- Dette er synd for de som har brukt tiden sin på å lage skikkelige innlegg, men de usaklighetene vi opplevde var ikke akseptable, sier Gustavsen.