Serverte mesterlig mat

Torsdag, på fårikålens dag, arrangerte Kokkenes Mesterlaug Sør-Helgeland fårikålfest for 300 personer på Samfunnshuset.
Nyheter

Gjestene koste seg med maten, og de som ble spurt tydde til adjektiver som "nydelig", "fantastisk", "dritgodt!", "kjempegodt" og mange andre utgaver av "godt" for å beskrive maten.

Se flere bilder fra festen her!

Mesterkokk Bjørnar Longård var strålende fornøyd med dagen.

- Dette er kjempeartig. Vi er et laug med stor aktivitet, men dette blir ikke like hektisk som en del av de andre arrangmentene vi tar på oss. Fårikål er en enkel rett, og det enkleste er ofte det beste, sier Longård, som er en svoren fårefan:

- Definitivt! Alt av får er godt, det er et kjøtt med smak på, fastslår mesterkokken.

Og lammene fra Helgeland Samvirkeslakteri var det ingenting å si på.

- Det var kjøtt av topp kvalitet. Vi er veldig glade for at det skjer noe der nede på slakteriet igjen. Man kan håpe at dette fører til at vi kan få tilbake kjøttlinja ved BVS, sier den tidligere kjøttfaglæreren.

Som lærer ved Brønnøysund videregående skole var det også kjekt for Longård å få involvere elevene.

- I tillegg til elevene fra restaurant og matfag, hadde vi en 9.-klasse fra Salhus skole med i dag. Det var veldig artig. Elevene våre tok seg av dem og viste dem hvordan man skjærer kål og koker ihop fårikålen. Og så spiste de sammen etterpå, sier Longård.

Fredag kjører mesterkokkene runde to med fårikålkoking.

- Dette gjør vi for å få med en skoleklasse til. Det blir kun en dag for elevene, der de får lage mat sammen og spise, sier Longård.