Rekordseilere har sol, men litt lite vind

Nyheter

Siste: Mandag ettermiddag har seilerne lagt ut nye bilder og en oppdatering.

- Vi er nå ca. 30 nautiske utenfor Rauna fyr på Jæren.. Vakkert i natt med fullmåne- og stjernehimmel, og så kom måneformørkelsen og da ble det ordentlig mørkt og spennende. Grei vind fra nord og nord-vest siden vi startet, men det har vært en bedagelig start fartsmessig. Vi valgte å gå rett ut og vestover for å få sønnavinden så tidlig som mulig. Vært en liten tålmodighetsprøve de siste fire-fem timene med svært lite vind men dette er som forventet og slik ok. Her ute er varmt og stekende sol, 6 knops tiltagende vind fra sør. Vi har nettopp bytta ut Code0en med spinnaker, så stemninga er på topp!:) Vi ligger vel an til passering Ålesund en gang i morgen ettermiddag/kveld, og i såfall er vi godt på vei.


La ut på søndag

Skipper Emil Engebrigtsen, delvis oppvokst på Ylvingen, og hans mannskap startet i natt sitt rekordforsøk på strekningen Lindesnes - Nordkapp. Søndag ettermiddag forlot de Kristiansand, og i 23-tiden i går kveld passerte de Lindesnes fyr og var i gang med strekningen de vil sette rekord på.

Engebrigtsen og mannskapet seiler en franskbygget ekstrembåt av typen Pogo 10.50. De har et mål om å seile 1.150 nautiske mil (2.130 km) på én uke og med det også legge grunnlaget for en seilregatta på strekningen. I forbindelse med seilasen gjennomfører Seil Norge også en innsamlingsaksjon til Caritas Norge, som jobber med flyktningesituasjonen i Syria, Europa og Norge.

Skipstrafikken viser at båten, som heter AlleBelleBata, i dag i titiden er var på høyde med Flekkefjord og har valgt å seile langt fra land.