Dronningen åpnet skulptur

Dronning Sonja stortrivdes med å komme på besøk til Træna i forbindelse med feiringen av det siste av 36 kunstverk i Skulpturlandskap Nordland.

Imponert Dronning Sonja klippet over snoren for skulpturen til kunstner Annawana Haloba.  Foto: Kari-Ann Dragland Stangen

Åpnet Skulpturen er laget av Anawana Haloba. Hun er født i Zambia i 1978 og bor og arbeider i dag i Oslo. 

Nyheter

Dronningen klippet over snora rundt skulpturen, som en symbolsk avduking ute på Svendsholmen på Husøy. Det skjedde i nærvær av et stort antall fremmøtte, de fleste fra øyene i Træna. De mest langveisfarende kom fra USA, og var dronningens gjester på kongeskipet «Norge».

Etter snorklippingen presenterte kunstneren Anawana Haloba kunstverket for en engasjert dronning. Skulpturen er laget av granitt, med en fiskekrok i glass på toppen. Den spiller musikk, og den er den 36. og siste skulpturen i Skulpturpark Nordland, som nå altså er fullført.

- Imponerende, sa Sonja, forteller en fornøyd ordfører Per Pedersen etter å ha sett dronningen vel av gårde igjen.

- Ordføreren hadde flere grunner til å glede seg torsdag. Etter arrangementet ved skulpturen var det duket for folkefest i Trænahallen, og deretter formell overtakelse av den nye havna på Husøy, et etterlengtet tiltak i hundremillionerkronersklassen i fiskerikommunen.