- Det går bra, de to siste lørdagene har det vært hektisk med mye folk på grunn av live musikk, da var det helt fullt, sier han.

Flere på besøk

Han sier at de får flere innom på besøk, både lokale og turister.

- Det er veldig hyggelig, både sykkel- og båtturister kommer innom, ikke minst mange lokale folk. Vega er ikke så langt unna, så det hender at vegværinger kommer hit for å spise middag, sier han.

Moseidjord sier at de ikke har blitt påvirket av ferjetrafikken og været, men han merker at det kommer flere turister på de gode sommerdagene.

- Ferjen har kun vært forsinket eller innstilt et par ganger, men vi har ikke merket noe særlig til det. Folk kommer seg til enten det er med hurtigbåt eller ferje, sier han.

- Hurtigbåten kommer med varer til oss, noe som er veldig hjelpsomt. Eieren av Himmelblå er lokal, så han kjenner steder og hjelper til hvis det skulle være noe, sier han.

Seilte før

Før han tok over som daglig leder ved Himmelblåkafeen seilte han med SeilNorge og jobbet i utlandet.

- Før jeg kom hit hadde jeg seilt i tre måneder i Nord-Norge og Svalbard som skipskokk. Før det studerte jeg utviklingsøkonomi og jobbet med forskning, statistikk og analyse i fylkeskommunen. Jeg er interessert i mat, reiseliv og natur, sier han.

Til høsten skal han og Frida fortsette å seile.

- Vi skal se ann planleggingen til neste sommer, jeg blir forhåpentligvis her da og. I høst skal Frida og jeg seile videre med SeilNorge til Grønland og Island, sier han.

Himmelblå-serien

Fortsatt er det mange av de besøkende som husker Himmelblå-serien.

- Mange tar bilde av seg selv under skiltet, selv om det nok er færre enn for noen år siden. Flere bruker å komme hit for å dra opp til Tyskerhaugen. Eller så drar de og bader på de fine strendene som er på de forskjellige holmene som ligger rundt. Så kommer de tilbake hit og spiser.

Moseidjord sier at de har blitt en kombinasjon av en turistinfo og en restaurant.

- Men det er hyggelig, for man blir kjent med kundene, enten de er turister eller lokale folk, sier han.

Tok båten til Ylvingen

Anette Wannebo, Jørgen Kvalø og Mathias Kvalø kommer fra Rørvik og bestemte seg for å ta båten til Ylvingen.

- Vi kommer fra Rørvik, har vært i Brønnøysund i dag. Har ikke vært her før så da måtte vi ta oss en tur, vi har egen båt som vi bruker. Det har regnet litt, men det har gått bra, sier Anette Wannebo.

- Vi ville se i forhold til serien, og dra opp til Tyskerhaugen. Mest for å se med egne øyne, sier hun.

- Veldig fint at det bor folk her og at de får til å drive noe slikt her. Men med ferja er det sikkert mulig, sier hun.

Glad i historie

Kathy Lusher fra Seattle og Paul Hazel og Yongbiao Weng som jobber i Bergen reiser langs norskekysten. De har vært i Lofoten og er på vei sørover.

- Jeg skulle besøke Paul i Bergen og da ble jeg spurt om jeg ville være med på tur i båten hans, så da tok jeg sjansen. Har ikke vært i Norge før, kanskje jeg kommer tilbake, sier hun.

- Jeg og Yongbiao er kolleger ved Universitetet i Bergen. Vi tre har vært oppe i Lofoten, så nå er vi på vei sørover. Vi stoppet innon Alstahaug på veien og det var kjempefint der, sier Hazel.

- Er veldig glad i historie og hvordan det er forbundet med folk. Vi skal til Torghatten senere og utforske mer der, etter det til Viksjøen for å fiske, sier hun.

På Helgeland hver sommer

Arnstein Fiskum, Hilde Grønhovd og barna er hver sommer på ferie i Helgeland.

- Vi er her oppe hvert år om sommeren, da har vi base på hytta på Sausvatnet. Ungene trives med det, sier Fiskum.

De sier at de ikke har vært på Ylvingen før.

- Vi skal utforske litt på sykkel. Det er så flatt her så det passer bra, vi tenker å sykle opp til toppen og se, sier hun.