I løpet av sommeren og høsten 2018 gjennomfører Vega verneområdestyre brukerundersøkelse i verneområdene på Vega, skriver verneområdeforvalter Jannike Wika i en pressemelding.

Kassene er plassert ut i Eidemsliene naturreservat, Holandsosen naturreservat, Kjellerhaugvatnet naturreservat og Lånan fuglefredningsområde. Brukerundersøkelsen ligger også i Gåkkå mathus (i Hysvær/Søla landskapsvernområde) samt på båten som går mellom Nes og Lånan i sommer. Liknende brukerundersøkelser gjennomføres i en lang rekke andre norske nasjonalparker og verneområder, som ledd i en nasjonal innsats for å styrke besøksforvaltningen i verneområdene fram mot 2021.

Forvaltningen ønsker innspill på hvordan folk opplever naturområdet og forvaltningen av området. Det er videre et behov for å lære mer om sammensetningen på besøksgruppen. Hvor kommer de fra, hva slags type naturopplevelser søker de og hvor lenge oppholder de seg i området.

Verneområdeforvalter Jannike Wika oppfordrer alle som passerer kassene til å åpne luka og bruke to minutter på å fylle ut skjemaet.