Per-Fredrik Bang fikk meldinger fra en venn om at det lå fiberkabler på beitet hans da han skulle dit for å gjødsle.

– Jeg visste det ikke selv da, forteller han.

Bang vil selv ta kontakt med Signal på mandag for å høre om tillatelse til å slippe ut dyrene, da han ikke har fått svar på mail.

– Jeg ønsker ikke å være ansvarlig hvis det skulle bli ødelagt, og det kan det jo bli, sier Per-Fredrik.

Ikke fullført jobb

– Vi driver på med fullføring av det prosjektet nå. De lokale planene sitter prosjektleder i Brønnøysund på, forteller Knut-Arne Johnsen, utbyggingssjef i Signal Bredbånd AS.

Han tilføyer at de ikke har hatt sluttkontroll på Vega, og at prosjektet ikke er ferdig ennå.

– Det er mange synlige fiberkabler i Nordland nå, sier Johansen.

Kontaktet entreprenøren

Jørn Henriksen hos Signal Bredbånd er prosjektleder for utbyggingen på Vega. Han har blitt kontaktet av kunder som forteller om synlige fiberkabler på beite. Han skal til Vega tirsdag for å se på arbeidet som er gjort.

– Entreprenøren Herlof Hansen lover å fikse dette. Det er ikke slik det skal være etter vår standard. Oppryddingen har ikke vært god nok, men vi holder på med dette, forsikrer Henriksen.

Når entreprenøren er ferdig med alt arbeidet, skal entreprenøren, Signal Bredbånd og Vega kommune på en felles befaring.

– Da vil vi punktgrave for å se om dybden kabelen er lagt på er etter vår standard. Vi har fått noen tilbakemeldinger på at det er for grunt noen steder, sier prosjektlederen.

Ferdigstilles til sommeren

Det er et stort arbeid som er lagt bak fiberutbyggingen på Vega. Totalt er det gravd mellom 70.000 og 80.000 meter grøft som det er lagt fiber i. Han synes vegværingene har vist stor forståelse for at dette er et arbeid som tar tid.

– Nå er det bare Vegstein og opp Hongset igjen. På Rørøy og Bø graver kommunen, men vi har ikke fått tilbakemelding på hvor langt kommunen har kommet. Når vi får tilbakemelding på dette kan vi knytte sammen Igerøy også. Nå er det ikke så mange kunder til å knytte opp og jeg regner med vi blir ferdige i løpet av sommeren, forteller Jørn Henriksen.