Det startet som en søt drøm om å produsere sjokolade på Vega. Veronica Eidem har båret på ideen i mange år. Hun fortalte om drømmen til Tommy Trondsen og sammen gikk de til Alf Johan Breivik, kjøpmann på Spar Vega. Så begynte ballen å rulle. Den 13. mars ble selskapet Vega Sjokolade AS registrert i Foretaksregisteret, med Breivik som daglig leder.

Et unikt marked

Sammen har de vært på besøk hos andre som produserer sjokolade for å se hvordan de både lager sjokoladen og hvordan de markedsfører seg. Breivik skal ta seg av det bedriftsmessige, mens Eidem og Trondsen skal stå bak det kreative arbeidet med sjokoladen som skal lages under mottoet "nordavind og kjærlighet".

– Intensjonen med dette er at de har et unikt marked på Vega. Vi har 40.000 – 50.000 turister årig. Cirka 30.000 av dem er nye hvert år. Vi har et unikt marked og Helgeland har et unikt marked. Det er derfor jeg har ønsket å jobbe videre med dette. Jeg har satt et hårete mål at vi innen 2020 skal ha fire årsverk knyttet til dette. For mitt hovedmål er å skape arbeidsplasser på Vega, sier Breivik.

Forteller en historie

Målet er at produksjonen av sjokoladen skal starte på senhøsten. Årsaken til dette er at de ikke har et sted å produsere sjokoladen ennå. En stor utbygging på Spar er under planlegging og det skal settes av plass til sjokoladeproduksjon i de nye lokalene.

– Vi har laget oss en plan med sjokoladeproduksjonen. Vi vil fortelle en historie om Vega i hver bit. Det kan være en bit som har form som Søla eller Trollvasstind, eller uansett hva vi lager. Vi skal lage noe nytt, men samtidig formidle det gamle om Vega, forklarer daglig leder.

– Har dere laget noen prøveprodukter?

– Vi skal lage våre helt egne smaker. En smak og en historie fra Vega. Jeg har sagt at det må smake havsalt og tang og tare av dette, spøker han.

Han skryter av Veronica Eidem som først satte ham på ideen.

– Jeg er så heldig at jeg har Veronica som er meget dyktig. Hun er konditor og har produsert sjokolade før. Derfor er ikke dette helt nytt for henne. Jeg håper at vi skal komme oss i gang før jul, bygge oss opp et marked og gjøre oss i stand til sesongen 2019, sier Alf Johan Breivik.