John Helge Breivik fra Vega mener Sør-Helgeland og Vega spesielt, mangler en opplevelse knyttet til en pakke som kan tilbys turistene. Derfor skal han registrere Adventure Vega som et enkeltpersonforetak.

– Jeg er i en planleggingsfase, men jeg ser at det går an å skape et stort marked på Sør-Helgeland, men i hovedsak på Vega. Vi har så mye vi kan skape av opplevelser, mener Breivik.

Slapp ideen på Facebook

Etter at han lanserte ideen om Adventure Vega på sin Facebook-profil, lot ikke tilbakemeldingene vente på seg. Allerede samme kveld var det 60 delinger.

– Jeg har fått utrolig mange henvendelser siden jeg la dette ut på Facebook. Jeg fikk også høre at andre har vært inne på denne tanken. Dette er et konsept jeg har tenkt på i noen år. Gjennom mitt arbeid med IL Vega og Vega Challenge har jeg vært med på mye innen reiseliv sammen med både Kystriksveien Reiseliv og Helgeland Reiseliv og fått et innblikk i reiselivet på Sør-Helgeland, sier Breivik.

Han ser på antall sengeplasser på Vega som et kjempestort problem. For å bøte på vil han leie ut sin egen private hytte i Vegdalen som har 6-8 sengeplasser. Her kan turistene fiske, ta båtturer og padle kajakk. Nå jobber han med å knytte til seg personer på Vega som kan være samarbeidspartnere og underleverandører på blant annet mat, matopplevelser, servering, transport, overnatting, fisketurer, fører av RIB, guider til kajakkturer, toppturer, havsturer og sykkelturer.

– Når verdensarvsenteret står ferdig på Vega må vi være godt rustet til å håndtere mengden med folk som vil komme. Jeg mener vi må strekke ut opplevelsene i tid slik at folk ikke bare bruker Sør-Helgeland midt på sommeren.

Støtte fra reiselivet

Han ønsker at det skal være et tilbud om pakketurer hele året.

– Dette året skal jeg bruke på å finne ut hva kundene vil. Blir det opplevelser i år skal denne være skreddersydd for kunden. Jeg har truffet mange som vil ha en vinteropplevelse. Alt er mulig, det er bare å skape opplevelsene, sier Breivik og kikker opp mot himmelen.

– Det går jo an å tilby ørnsafari, sier han mens han følger to ørn som flyr over ham.

Han gir et tenkt eksempel om en gjest som har en skreddersydd pakke for ham eller henne fra det øyeblikket han lander på flyplassen i Brønnøysund. Gjesten kan booke inn på Thon Hotel, spise på en restaurant i Brønnøysund, reise til Vega for å være med på flere opplevelser der og ferden kan også avsluttes med RIB til øyene lenger nord på Helgeland.

– Vi har opplevelsene, nå handler det om å skape seg et marked. I første omgang må vi finne ut hva det er gjesten ønsker å være med på, sier Breivik som opplever å ha fått god støtte fra reiselivet, Stiftelsen Vegaøyan verdensarv og Verdensarvsenteret.

– På denne måten får jeg også promotert Vega Challenge ennå mer. Jeg skal fortsatt jobbe for idrettslaget og for at Vega Challenge skal bli en stor event. Men det tar tid å bygge opp, sier John Helge Breivik.