Det var stor spenning blant de andre barna da David skulle ta den offisielle åpningen av gapahuken. Femåringen fikk ei sag i nevene og skulle sage over en kvist med rødt bånd. Han besto prøven med glans og kunne glise fra øre til øre mens applausen lød fra foreldre og barnehagebarna.

Fikk ønsket oppfylt

Gapahuken sto ferdig i september i fjor og for lengst tatt i bruk, men åpningen var utsatt til selveste barnehagedagen. Barna hadde pyntet hele området rundt med tegninger og forskjellige kunstverk, i tillegg til ballonger og flagg.

– Det begynte med at vi hadde lyst til å lage en naturlekeplass og ei naturløype i forbindelse med fysisk aktivitet. Vi visste om at vi fikk laget en gapahuk ville denne bli brukt, forteller leder Tone Nyheim Bremstein.

Hun fikk hjelp til å søke folkehelsemidler og fikk i første omgang 40.000 kroner til prosjektet. Kommunen ordnet med grunnarbeidet og en stor grill ved gapahuken. Mot slutten av året hadde folkehelsekoordinatoren noen penger til overs, og gapahuken fikk nok en tildeling. Bremstein anslår at prosjektet med gapahuken har kostet mellom 65.000 kroner og 70.000 kroner.

– Vi var så heldige å få Kjetil Trøan til å gjøre snekkerarbeidet. Han kom også med innspill og ideer til hvordan det kunne være. Han har også laget en statue i tre, sier Bremstein om gapahuken som har sitteplass til 20-30 unger.

Markerte barnehagedagen

Hvert år blir barnehagedagen markert på Vega. Dette året har de tatt ekstra godt i. Tema for barnehagedagen dette året er «La meg skape». Kreativiteten har fått blomstre og kunsten hang fra kvistene i trærne rundt gapahuken.

– Like før jul kom barna i femårsklubben til meg og ville at jeg skulle kjøpe inn nye akebrett til barnehagen. Jeg måtte si til dem at jeg ikke hadde penger til dette før jul. Derfor skrev de et brev til folkehelsekoordinatoren der de forklarte at jeg hadde sagt at barnehagen ikke hadde penger til akebrett. De fikk 6.000 kroner til akematter og vi har kjøpt inn ti nye, sier Bremstein og roser de initiativrike førskolebarna.

Barnehagen har også fått 30.000 kroner fra Stiftelsen Vegaøyan verdensarv til oppgradering av uteområdet i barnehagen.