Ny frisk i gammelt internat på Skogsholmen

De siste fem årene har Skogsholmen Gjestehus AS slitt med å finne drivere på Skogsholmen. Denne sommeren skal to unge kvinner drive stedet.

Den nedlagte internatskolen på Skogsholmen har i mange år blitt drevet som et gjestehus midt i verdensarvområdet. De siste fem årene har det vært lett med lys og lykte etter egne drivere. Denne sommeren tar Julie Hjelt Wold (t.h.) og Henriette Næss Ebbesen sats og vil drive det som et gjestehus.   Foto: Trine M. Albrigtsen/privat/Hildegunn Nielsen

Vega

Henriette Næss Ebbesen fra Vega og Julie Hjelt Wold fra Herøy, begge tidlig i 20-årene, har bare møttes én gang. Begge deler imidlertid samme drøm om å drive Skogsholmen gjestehus denne sommeren. Første gang de møttes var i julen 2017, men nå har de ukentlige samtaler på Skype der de legger planer for hvordan de skal drive gjestehuset fra omkring St. Hans til midten av august. Målet er å holde gjestehuset åpent hver dag i denne perioden.