Styreleder Arnljot Arntsen i Vega Sjøfarm kom i ens ærend til kommunestyret i Vega for å dele ut ros for vedtaket kommunestyret tidligere har fattet om gratis varm skolelunsj ved Vega barne- og ungdomsskole.

- Det jeg kom hit for i dag er for å takke kommunestyret for de gode vedtak som er gjort. Dette gagner oss. Vi skulle selvfølgelig ønsker at de var mer kvasse kantene. Men når helheten er god er det godt for vegasamfunnet. Det er et spesielt vedtak vi er glade for er at har gjort, og det er at dere gir varm skolemat til barna på Vega. I den forbindelse så ønsker vi å sponse skolen med ett måltid i uka med laks. Dette i ett år foreløpig og denne gaven har en verdi på 100.000 kroner, sier Arntsen.

Ordfører Andre Møller fikk overrakt en innrammet plakett som et bevis på gaven som den lokale bedriften har gitt. Denne skal henge i kantina på skolen.

- Tusen takk, dette setter vi stor pris på. Da NRK var her for å lage en større reportasje så hadde de faktisk laks. Jeg tror 90 prosent av barna spiste fisk denne dagen. De sier at når de serverer laks er dette mer populært enn hvitfisk. Kanskje det har noe med fargen å gjøre. Denne gaven setter vi stor pris på, sier ordføreren.

Kommunestyret skal i dag vedta budsjett og økonomiplan. I denne planen har kommunen satt av vel 684.000 kroner til gratis skolemat i hele økonomiplanperioden fra 2018-2021.