Vega kommune og Signal Bredbånd holder grendemøter 4. og 5. april om utbygging av fiber på Vega. Tirsdag er det møte både på Hongsethuset på ettermiddagen og Vallaskola på kvelden. Onsdag er det møter på Ungdomshuset i Igerøy og på Vikaskola i følge kommunens nettsider.

Under formannskapsmøtet i forrige uke orienterte ordfører Andre Møller om utbyggingen. I mars signerte Møller en intensjonsavtale om fiberutbygging i grendene med selskapet Signal Bredbånd AS. Dette er fase to i et større fiberutbyggingsprosjekt.  Målsettingen er at det skal være ferdig innen utgangen av 2017. Kostnadsrammen er cirka 11 millioner kroner som er en kostnadsfordeling på Signal, Vega kommune og staten.

- Det var vel åtte millioner kroner kommunen må betale selv. Dette kostnadsoverslaget sendte vi til Post- og teletilsynet og fikk 3,6 millioner kroner i tilskudd. Dette var fremdeles for høyt i forhold til rammen. Vi har vært i forhandlinger med Signal og vi har tatt ut to områder for å komme i land med den rammen kommunestyret har satt, sier Møller.

Opprinnelig kostet prosjektet 8,3 millioner kroner. Det ble besluttet at Grimsøy og Sundsvoll skulle tas ut av prosjektet for å få ned kostnaden. Da ble prosjektet redusert med en million kroner. Når tilskuddet fra staten kommer til fradrag er kommunen innenfor rammen med 3,7 millioner i kommunal andel. Samtidig jobbes det for å finne en annen løsning for disse to områdene som ble tatt ut.

- Jeg er glad vi har kommet i havn. Men det er viktig for meg at alle får et tilbud til slutt, sier Andre Møller.