Hans Gunnar Holand er ordfører

Dette var Hans Gunnar Holands respons rett etter at han vant valget

Fikk tillit Hans Gunnar Holand tar over som ordfører frem til valget i høst.  Foto: Miriam S. Næss

Sømna

Onsdag kveld ble det kjent at ordfører i Sømna Edmund Dahle har bedt om fritak fra alle politiske verv i kommunen. Kommunestyret innvilget fritagelsen på tampen av et langt møte torsdag.

Fra posisjonen (Sp og Ap) ble Hans Gunnar Holand foreslått som ny ordfører, mens Tverrpolitisk liste ved Randolf Almendingen, foreslo Gunder Strømberg. Holand ble valgt med 11 mot 6 stemmer.

- Dette er ikke en ønsket situasjon. Jeg skal gjøre det beste for Sømna kommune ut perioden, sier Holand til BAnett rett etter valget.


Stort arbeidspress

Torsdag la fungerende ordfører i Sømna, Odd Arne Abrahamsen, frem brevet hvor Edmund Dahle begrunner søknaden om fritakelse for kommunestyret.

”Det har det siste året vært et arbeidspress som har vært stort og med flere vanskelige og særdeles det siste halve året som har medført svekkelse av min helsetilstand i betydelig grad.”


- Det beste for alle parter

Dahle ble 100 prosent sykemeldt 2. juni år og regner helsetilstanden for dårlig til å vende tilbake til ordførervervet før valget i september.

 ”Min helsetilstand tilsier at jeg ikke kan fortsette som ordfører og etter samråd med både lege og familie og partiet søker jeg herved fritak fra mine politiske verv i Sømna Kommune ut inneværende kommunestyreperiode. Jeg mener denne beslutningen er til det beste for alle parter.”, skriver han.


Sp foreslår Holand som ny ordfører

Vil gi Edmund Dahle fritak.

 

Edmund Dahle ønsker å trekke seg

Har bedt om fritak fra alle politiske verv.