Fylket legger ned Sømna tannklinikk om ett år

Fylkeskommunen har sagt opp tre leieavtaler i Sømna, Vevelstad og Brønnøy.

Leieavtalen mellom Nordland fylkeskommune og Sømna kommune er sagt opp. Dermed betyr dette at om 12 måneder er det ikke lenger drift i tannlegekontoret i Vik,  Foto: Hildegunn Nielsen

Sømna

Under folkemøtet i regi av Rødt Sømna torsdag kveld, kom det frem at leieavtalen med kontorlokalene som huser Sømna tannklinikk er sagt opp. Dette stemmer ikke helt med de opplysningene ordfører Andrine Solli Oppegaard hadde, og som hun ga til BAnett, den 10. oktober da det ble kjent at Sømna tannklinikk ble vedtatt nedlagt. Den gang sa Oppegaard at hun hadde blitt opplyst at klinikken skulle legges ned i løpet av en femårsperiode. I en e-post til BAnett bekrefter tannhelsesjef Henrik Schmidt i Nordland at en nedleggelse er nært forestående.