Søndag arrangerte UL Fram tur- og sykkelløype for hele familien med start og målgang på Framheim. Tour de Fram har etter hvert blitt en tradisjon i Sømna. 264 personer gikk og syklet de ulike løypene og på den korteste turen rundt Haugvika var det flere som gikk med barnevogner og med hunder. Andre syklet på små og store sykler.

En av dem som kom seg frem på to hjul, var toåringen Konrad Krogh. Hans fremkomstmiddel var en balansesykkel uten pedaler der han bruker beina til å sparke seg fremover, men likevel lærer å holde balansen.

Rakel Blom (2) gikk sammen med mamma Mari Brox og pappa Lasse Blom og hadde barnevogna i betryggende nærhet om hun skulle bli sliten i beina.

Lasse og Lise Graven gikk sammen med Mayliss og Frida Kristin Trælvik (5). Frida Kristin skulle øve seg på å sykle og mamma Mayliss løp etter for å støtte henne med en stav som var festet bak på sykkelen.

I Haugvika var det rastestopp med salg av kaffemat, rabarbrasuppe og drikke. Her var det også satt ut benker slik at deltakerne kunne hvile beina og slå av en prat med kjenninger. Her hadde også Barnas Turlag laget en stand og med seg hadde de en maskot som tøyset med barna og viste dem hvordan de skulle kaste ball på blikkbokser og hestesko på pinne.

På Framheim var det servering av middag og kaker etter endt tur.