Pia Meyer holdt mamma trygt i hånda mens hun ventet på at hun skulle hilse på rektor. På ryggen hadde hun den oransje sekken alle i klassen har fått fra Nordland fylkeskommune. Inni hadde hun en notatbok med myk rosa pels og på pennalet var det bilde av en fin enhjørning. Drikkeflaska var også ny.

– Fikk du sove i natt?

– Ja, men det var litt vanskelig, medgir den beskjedne førsteklassingen før hun putter alt forsiktig tilbake i sekken igjen.

Sammen med alle elevene på Berg skole tar Pia oppstilling på plassen foran skolen. Rektor Ann Solli ønsker dem alle velkommen før ordfører Andrine Solli Oppegaard ga alle skolebarna noen velvalgte ord med på veien.

– I dag er det andre gang vi kan ønske alle førsteklassingene i kommunen velkommen til Berg skole. Her er det flinke lærere og flinke foreldre. Sammen med dere blir det et drømmelag. Her håper jeg dere får kjempemange fine venner og at dere lærer mye, sier Oppegaard.

Kulturskolerektor Marianne Stensland fikk alle barna med i allsang på "Antijanteloven" før alle førsteklassingene en og en fikk hilse på rektor.