- Jeg var rett og slett nysjerrig på hva dette var, spesielt på maten og på ølet, sier Greta Sæter fra Brønnøysund.

Dette er første gangen hun besøker gårdspuben.

God mat med rustikke omgivelser

- De hadde god mat synes jeg. Fikk vite fra venninnen min at ølet de hadde var godt. Når jeg drar til nye steder har jeg ingen forventninger, bare et åpent sinn, sier hun.

Hun synes at det er bra at noen tør å satse på noe nytt.

- Med tanke på å brygge øl og servere mat på en så liten plass er tøft av dem. Jeg har jobbet med det samme, utenom ølbrygging, og jeg vet hvor mye arbeid det kan være, sier hun.

Hun sier at det er bra at de har inkludert gamle ting i interiøret sitt.

- Det er veldig rustikt og jeg synes det er bra at de har brukt gamle ting, alt fra glass til lamper, sier hun.

Fant favorittølet

Cathrine Helland Solhaug, Emilie Helland Solhaug, Ida Elise Solhaug, Silje Helland Solhaug og Torbjørn Helland Solhaug bor i Oslo men er i Sømna på sommerferie.

- Vi har laget et lite smakspanel med froskjellige øltyper, har smakt sju sorter som vi har delt mellom oss. Har funnet ut mellom oss at hvit IPA er favoritten, sier Silje.

- Det er kjempehyggelig her, sier hun.

- Vi bruker å komme til Sømna nesten hver sommer, men dette er første gangen vi er her og de har et godt utvalg av øl, sier Torbjørn Helland Solhaug.

Fornøyd

Daglig leder ved Nordgården gårdspub Bård Bjarghov sier omsetningene har gått over all forventning.

- Så bra som det går nå kommer vi nok til å slå omsetningen vi hadde i fjor da vi åpnet. Er godt fornøyd med utfallet, sier han.

Han sier de har fått gode tilbakemledinger fra gjestene.

- Spesielt på stemningen og ølet som vi lager. Interiøret er rustikt og har inkludert ting  som var i fjøset før vi pusset opp som passer med interiøret samtidig som det setter stemningen, sier han.