Den 8. mars 1978 var første arbeidsdag på Slåttøy Transport for 22 år gamle Gunnar Mørk fra Brønnøysund. Den gang var sjefen Hans Slåttøy og stallen besto av tre melkebiler totalt. De var tre ansatte i tillegg til Hans Slåttøy og de hentet melk på alle gårder i Dalbotn, Bindal og Velfjord. I 1980 døde Hans Slåttøy og kona Inger Slåttøy drev bedriften ei tid før sønnen Hans Ivar Slåttøy overtok.

Færre gårdsbruk

Gunnar Mørk kjørte melkebil i Dalbotn og Sømna samt i Velfjord.

- Den gang var det 63-64 bruk fra Gåsheia til Tosbotn. I dag må du forbi Hommelstø for å finne første gårdsbruk. Det er i dag åtte gårdsbruk fra Hongbarstad til Hommelstø, forteller Mørk.

- Hva synes du om denne utviklingen?

- Det er greit. Nå er det større gårder, den gang var det mange smågårder. Det er kanskje litt mindre melk nå, men det er ganske likt selv om det er færre bruk, forteller Mørk.

Holder kontroll

Han var melkebilsjåfør frem til 2002 og etter 25 år bak rattet ble han en del av administrasjonen som transportkoordinator. Nå holder han styr på 14 melkebiler og fire biler som frakter myse fra meieriet i Sømna til Verdal. Han har også koordinering på totalt 40 fast ansatte og innleide sjåfører.

- Jeg syntes det var artig å prøve ne nytt. I 2002 var firmaet blitt så stort og med så mange ruter, at det måtte være noen som hadde koordineringsansvaret. I 2002 utvidet vi med flere biler og masse folk, oppsummerer Mørk.

Han lager ruter fra Saltfjellet i nord til Verdal i sør. Alt skal klaffe med ferjer og hviletider. Et solid stykke logistikkarbeid.

- Ja, det er mye å holde styr på, bekrefter den lojale medarbeideren.

Gunnar Mørk fikk kake og gavesjekk fra Hans Ivar Slåtøy og Christel Benjaminsen torsdag. Foto: Janne Slåttøy

Veien videre

Torsdag 8. mars ble han overrasket av kollegene med kake, gavesjekk og blomster. Dagen før fylte han 62 år.

- Det var veldig trivelig og jeg ble skikkelig overrasket. De hadde klart å holde dette hemmelig for meg.

- Vil det bli feiret et 50 års jubileum i 2028?

- Jeg tviler vel på at jeg blir i arbeid så lenge, men jeg vil fortsette så lenge jeg har helse til dette. Det må være rart å sette seg ned hjemme og ikke dra på jobb. Jeg har trivdes her hele tiden, selv om det kan være hektisk innimellom, sier Gunnar Mørk.