Det lille ekornet har fått navn etter tegneseriemusa Speedy Gonzales som mor sjøl Aina Solbakken så på da hun var liten. Nå er det ekornungen som bærer navnet med stolthet.

Funnet på Tilrem

Solbakken er daglig leder på Hildurs Urterarium og det var på Tilrem det vesle ekornet ble funnet av to teknikere som jobbet der tirsdag i forrige uke. Da var det to små ekornunger som sprang rundt beina på teknikerne som varslet Solbakken.

- Da jeg kom ut klatret de rett opp i beina mine og vi begynte å lete etter moren deres, men vi fant henne ikke, forteller hun. Etter en stund så de et voksent ekorn som de trodde kunne være moren. Dermed bar de ekornungene ut i skogen og satte dem ned. De sjekket dem flere ganger, siste gang fant mannen Ronny Solbakken det ene ekornet under ei rot og da var den nesten død. Han tok dem med inn til kona som forsøkte å få i dem veske og få opp temperaturen på ekornet. Det lyktes ikke og ekornet døde kort tid etter.

- Jeg ringte dyrlegen og spurte hva jeg skulle gjøre. Hun sa jeg kunne gi morsmelkerstatning for valper til ekornet. Vi begynte med å gi ham hver fjerde time, men nå regulerer han selv hver tredje eller femte time, forteller hun.

Klatretre i stua

Han drikker mindre melk nå enn før og viser en betydelig appetitt for nøtter. Særlig hasselnøtter. De spiser han i klatretreet som Ronny Solbakken har snekret sammen og tatt inn i stua på Brekkeidet i Sømna. Best av alt liker han å kose med Rina, parets datter.

- Da ligger han ved halsen min og under håret. Det er der det er varmest, forklarer femteklassingen.

Husets katt må holdes langt unna Speedy Gonzales. Mor sjøl er redd han vil ende som kattemat dersom de to oppholder seg i samme rom.

- Jeg tror vi klarer å berge ham nå, sier Solbakken.

Han har fått sitt eget sovested og trives godt nede i en ullsokk. Der sover han gjennom natten.

Dyreglad familie

Aina Solbakken vokste selv opp på gård og lærte tidlig hvordan hun skulle ta seg av dyr. Dette er en lærdom hun har tatt med seg videre.

- Vi har hatt alt fra pinnedyr til griser. Jeg har også hatt en valp som jeg fostret opp på flaske, forteller Aina Solbakken.

Datteren Rina ønsker at de skal sette ut ekornet på Tilrem der det ble funnet når det er sterkt nok til å klare seg selv. Foreløpig lever imidlertid Speedy Gonzales det gode liv hos fosterfamilien i Sømna.