BAnett er 20 år. Akkurat så lenge er det siden Petter Stephan Krokaa og Torkil Marsdal Hanssen satt på Krokå og skrev Brønnøysunds Avis inn i historien like etter midnatt denne mandagen. Det store skrittet var først og fremst motivert og drevet fram av Krokaas fascinasjon for de nye teknologiske mulighetene, men han hadde heller ikke greid det uten avisens yngste journalist Torkil Marsdal Hanssen  - nå kjent som Norges første nettjournalist. Og heller ikke uten den tekniske kunnskapen til Børre Nordbakken - dataentusiasten som fortalte Krokaa om internett og som la til rette for at vi var et av områdene som tidlig hadde en god nettkapasitet. Det går an å se en linje fra dette og til posisjonen som Brønnøysundregistrene og Altinn har i dag.

Ifølge en Norfakta-spørreundersøkelse i fjor høst leser 78 prosent av brønnøyværingene BAnett ukentlig. Det er sterke tall, som vi gleder oss over.

Samtidig har vi samme utfordring som de fleste andre: nettleserne kaster foreløpig mye mindre av seg enn papirleserne. Vi mediehus må bruke kløkt og kreativitet for å øke inntektene. Vår tanke er at det beste utgangspunktet for å gjøre det, er å være vårt dekningsområdes største nettavis. Og det har leserne gjort oss til. Gratulerer med dagen, kjære leser!

Leder, Brønnøysunds Avis  07. mars