Den store MC-helga

Brønnøy MC-klubb har Torghatt-treff, og det ventes storinnrykk fra fjern og nær.
Brønnøy

Fredag ettermiddag hadde de første tilreisende til Torghatt-treffet begynt å sige inn på Kjerringholmen.

Roger Ødegård Pedersen i Brønnøy MC-klubb var på plass for å hilse de nyankomne velkommen.

- Dere er litt tidlig ute. De fleste kommer etter jobb, og vi har hovedinnsjekking i 4-5 tida, sier Pedersen til avisa.

- Det kommer folk så lenge ferjene går, sier han. Han forteller at det er en harmløs gjeng med felles interesse i MC som har samlet seg for å kose seg på sommertreff.

- Det er like spennende hver gang å se hvem som kommer, og hvor de kommer fra, sier han.


Eidsvåg MC-klubb

Ved et av bordene har en gjeng allerede slått seg ned med forfriskninger og kortspill.

- Vi har akkurat kommet hit, og mange av oss kommer sørfra fra Norgestreffet på Sandnes, forteller Lars Berg Hansen i Eidsvåg MC-klubb. I år teller de seks stykker, og det er både familiemedlemmer og ungdommer med. Hansen har kjørt sammen med Joakim Sander Pedersen (15) på bagasjebrettet.

- Vi har allerede vært to døgn i Brønnøysund, gått til Torghatthullet og spist på Milano. Etter treffet skal vi kjøre Kystriksveien nordover, forteller de.

Lars Berg Hansen har vært på MC-treff i Brønnøysund to ganger tidligere.

- Det er en utrolig fin plass. Det ligger usjenert til, det er trivelige arrangører og god stemning her, forteller Hansen.


Har kjørt mange tusen km

Peter Kirchberg fra Stuttgart er også på plass, og er i gang med å fyre opp bål ved leirstedet. Han ler når undertegnede ymter frampå at han har blitt en lokalkjendis i Brønnøysund.

- Første gang jeg var her ble jeg mottatt som en gammel venn. Nå tror jeg at jeg har endt opp som en også, ler han på flytende norsk.

Kirchberg har deltatt på hvert eneste MC-treff i Brønnøysund siden 1997. Han kjører hele veien fra Stuttgart i Tyskland og tilbake.

- Andre gang jeg var i Norge, innså jeg at det ikke kom til å bli siste gangen. Derfor bestemte jeg meg for å lære norsk. Jeg reiser hit hvert år, jeg er spesielt glad i Nord-Norge. Men de siste åra prøver jeg å begrense meg til fire ukers ferie her, jeg vil jo også gjerne se resten av verden, flirer han. I februar dro han på cruise i Karibien.

- Det er noe helt spesielt ved dette stedet, og jeg liker meg veldig godt i Brønnøysund. Folkene er hyggelige og landskapet fantastisk, sier tyskeren.

De siste åra har han vært igjen i Brønnøysund og jobbet under Rootsfestivalen, det skal han også i år.