Se vinden herje på Horn

- Hold dere innendørs, fyr opp peisen og ha lommelykta klar.

Det blåste kraftig da Vega-ferja la inn til kai klokken 18.45 mandag kveld

Brønnøy

Det blåste liten storm på Sør-Helgeland mandag kveld. Ifølge yr.no vil vinden holde samme styrke fram til klokken 03.00 natt til tirsdag, da blir det minking til sterk kuling.

Vinden vil ha en snittstyrke på 23 meter i sekundet frem til klokken 23.00, deretter løyer den til 21 meter i sekundet.

Sammen med kraftig snøvær er det veldig vanskelig å se veien enkelte steder. I videoen over kan du se hvordan vinden artet seg klokken 18.30 på Horn. Ferja som kom inn fra Igerøy klokken 18.45 var den siste som gikk mellom Vega og Brønnøy i dag, da ruten har blitt innstilt på grunn av for mye vind.

På teknisk etat i Brønnøy kommune har områdesjef for teknisk Stephen Høgeli satt inn ekstra bemanning for å kunne ta de utfordringene som eventuelt kommer.

– Vi har gjort klar utstyr. Det er ventet opp til 20 centimeter snø, så det er vi forberedt på. Nå blåser det voldsomt, så det meste vil blåse bort, men jeg ser at noe allerede har lagt seg. Jeg vil oppfordre alle til å holde seg innendørs, fyre opp i peisen og ha lommelykta klar i tilfelle strømmen går, sier Høgeli til BAnett mandag kveld.

Brønnøy Røde Kors har foreløpig ikke fått inn noen meldinger, men er klare til å rykke ut. Det forteller Øyvind Langø.

– Vi har normal bemanning, slik som vi har ellers i år. Vi har satt belter på ATV-en og gjort utstyr klart, sier Langø.

Hverken politiet eller Redningsskøyta har foreløpig mottatt meldinger angående været som herjer.


Har du tips angående været, ta kontakt på 416 89 000. Har du bilder eller video du ønsker å dele med oss? Bruk skjemaet under.


 

Brønnøy